IŞIK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
ON-LINE
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Programın Amacı
Program, insan kaynakları yönetiminin temel süreçlerini, organizasyonel ilişkilerini ve insan kaynakları bölümünde çalışan ya da çalışmak isteyenler için gerekli temel yetkinlikleri kapsamaktadır. Bu açıdan insan kaynakları bölümlerinde çalışanlar kadar, insan kaynakları yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ya da bu bölümde yeni bir kariyer yapmak isteyenler açısından önemli bir çerçeve sunmaktadır.
Program sonunda katılımcıların, insan kaynakları süreçleri hakkında dinamik şekilde bilgi sahibi olmaları, uygulamalarla farkındalıklarının artması hedeflenmektedir. Bu aynı zamanda, insan kaynağı yönetiminin, işletmelerin stratejik unsuru olduğunun fark edilmesi açısından da önem taşımaktadır.
İnsan kaynakları yönetimindeki genel yaklaşımlar, insan kaynakları yönetimini oluşturan işlevler ayrıntıları ile aktarılmaktadır. İnsan kaynakları yönetiminin stratejik rolü, iş dünyasındaki gelişmelerin ve dijital etkilerin insan kaynaklarına yansımaları, hukuki çerçeve ve uygulamalar ele alınmaktadır.
İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programına katılanlar eğitim sonrasında özellikle insan kaynakları yönetimi biriminin kurulmasında, tasarlanmasında, yeniden yapılandırılmasında etkin şekilde yer alabileceklerdir. Çalışma hayatına yeni katılacaklar bu program yoluyla insan kaynakları bölümlerinde donanımlı olarak işe başlayabileceklerdir. Programa katılan diğer çalışan ve yöneticiler ise, işlerine, yönettikleri veya yürüttükleri fonksiyonlara insan kaynakları yönetimi gözüyle bakarak fark yaratacaklardır.
Katılım Koşulları
İnsan kaynakları yönetimine ilgi duyan ve bu alanda uzmanlaşmak isteyenler, kendini geliştirmek isteyen insan kaynakları çalışan ve yöneticiler, insan kaynakları yönetimi şapkasını kullanmak isteyen diğer fonksiyonel alanlardaki çalışan ve yöneticiler, şirket sahipleri, konuya ilgi duyanlar programa katılabilir.
Lisans mezunu olma şartı aranır.
İstisna olarak; Lise ve Ön Lisans mezunu olup, insan kaynakları alanında ve/veya 5 yıl ve üzeri fiilen iş hayatında yer alan katılımcı adayları, yapılacak mülakat sonrası “İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı”na katılabilirler. Bu sayı toplam katılımcı sayısının %20’sini geçmez.
Kayıt için;
İletişim Bilgisi:
444 07 99/6142
(212) 286 49 13
Program Süresi
84 saat (Toplam 7 hafta sonu, Cumartesi – Pazar)
Saat 09:30-16:30
Programın Başlama Tarihi
3 Nisan 2021 Cumartesi
Katılımcı Sayısı
25 kişi
Yer
On-line
Belge
Işık Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı”nın katılımcıları aşağıda belirtilen koşulları sağlamaları durumunda, Işık Üniversitesi Rektörü ile Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü’nün imzası olacak şekilde sertifika ya da katılım belgesine hak kazanır.
Sertifika: Program sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara, %70 devam koşulunu sağlamaları durumunda sertifika verilir.
Katılım Belgesi: Program sonunda yapılan sınavda başarısız olan katılımcılara, %70 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla katılım belgesi verilir.
Katılımcıların, takip eden dönemdeki “İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı”nın dönem sonu sınavına katılıp, başarı göstermeleri durumunda Katılım Belgeleri, Sertifika ile değiştirilir. Bunun için programın açılması ve katılımcılarımızın başvuruları gerekir.
Program Ücreti
3.250 TL (KDV dahil) olup Işık Üniversitesi Çalışanlarına, Işık Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunlarına %20 (KDV dahil 2.600 TL) indirim uygulanmaktadır.
Program İçeriği
Ücret Terimleri
Ücretin Ödenmesi
Bordro
Bordro İçeriği
İşveren Maliyeti
Ücrete İlişkin Genel Bilgiler ve Parametreler
Ücreti Oluşturan Kazançlar
Ücretten Yapılan Kesintiler
Bordro Uygulamaları
Excel'de hücre yapısı
Excel’de temel matematik işlemleri
Grafik oluşturma
Excel çalışma kitabı oluşturma ve saklama
Bölmeleri dondurma veya kilitleme, verileri kolay bulma ve görüntüleme
Hücre başvurularını kullanma, tablo mantığı
Otomatik doldurma / veri girişi
Excel’de sayı ve metin türleri, biçimlendirme, tarih ve saat
Bir grup sayının ortalaması, standart sapması ve bazı kolay istatistiksel fonksiyonlar
Yazdırma ve üstbilgi ve altbilgi ekleme
Verileri sıralama ve filtreleme
PivotTable oluşturma ve verileri çözümleme
10. İnsan Kaynakları Yöneticileri İçin Örneklerle Bireysel İş Hukuku ve Fesih Hukuku
Genel Kavramlar
11. İKY'nde Koçluk Yaklaşımı ve Koçvari İKY
12. Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi
13. Kapanış Çalıştayı
Eğitmenler
Dr. Habibe Akşit
İş hayatına Elginkan Topluluğu Şirketleri’nden ECA A.Ş.’de başladı. Elginkan Topluluğu bünyesindeki çeşitli şirketlerde, organizasyonel gelişim, yönetim sistemleri, insan kaynakları ve eğitim projelerinde görev yaptıktan sonra, Elginkan Holding A.Ş.’ye tüm Topluluktan sorumlu insan kaynakları müdürü olarak atandı. Topluluk Şirketlerinde personel yönetiminden, insan kaynakları yönetimine geçişte, insan kaynakları bölümlerinin yapılanmasının liderliğini üstlendi. Tüm insan kaynakları süreçlerinin yeniden tasarlanmasını sağladı. Topluluğun yönetim modeline temel oluşturan yapılanma projesini yürüttü.
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Endüstri İlişkileri Komisyonu ve Toplu Sözleşme Danışma Kurulu’nda, görev aldı.
Üniversite, sanayi işbirliği çerçevesinde, çeşitli üniversitelerde insan kaynakları yönetimi, organizasyonel gelişim ve sektör projelerine destek verdi.
Eylül’2012 itibariyle Elginkan Holding’teki görevinden ayrılan Akşit, insan kaynakları yönetimi, organizasyonel gelişim, liderlik yetkinlikleri ve iş etiği konusunda danışmanlık yapmakta, farklı üniversitelerde lisans, yüksek lisans, e-mba ve sertifika programlarında İnsan Kaynakları Yönetimi, Örgütsel Davranış, İş Etiği, Kurumsal Yönetim, Sürdürülebilirlik ve Liderlik dersleri vermektedir.
2015 yılında koçluk eğitimini Uluslararası Koçluk Federasyonu’nun (ICF) akredite okullarından olan Adler International Learning Central Europe’dan almıştır.
Viktor Frankl Institute of Logotheray tarafından akredite olan “Academic Associate in Logotherapy” sertifikasına sahiptir, Şubat’2020.
Türkiye Kalite Derneği (KALDER)’in Uzmanlık Gruplarından olan “Çalışma Hayatında Yeni Akımlar” Uzmanlık Grubu’nun 2014-2015 döneminde liderliğini yürüten Akşit, KALDER Eğitim Komisyonu üyesidir. TÜSİAD-KALDER kalite ödülü sürecinde 2000 yılından itibaren EFQM modeli çerçevesinde değerlendirici olarak da görev yapmaktadır.
2017 yılından itibaren KALDER Etik Kurul üyesi olarak görev yapmaktadır.
KALDER Adına, 2019-2020 Dönemi’nde Eğitim Fakülteleri Akreditasyon Kurulu (EFAK) Üyesi olarak yer atanmıştır.
Management Centre Türkiye (MCT) İK Zirvesi içinde yer alan “Liderler Kahvesi” platformunda 2012 yılından itibaren deneyim paylaşımında bulunmaktadır.
Çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış makaleleri ve yazıları olan Akşit, İK Yönetiminde “Düşünceler, Uygulamalar, Öngörüler” adlı çok yazarlı bir kitabın derlemesini yapmıştır. Hümanist Kitaptan çıkan “Yöneticiliğe Dair Sorular ve Cevaplar”, “İnsana Yolculuk” ve “Deneyimden Öğrenmek” isimli çok yazarlı e-kitaplarda yazıları yer almaktadır.
İKY’de Kök Hücre Yaklaşımı (Stem Cell Approach In Human Resources Management) isimli makalesi hakemli bir akademik dergi olan IJMA International Journal of Management and Administration, Year:3, Volume:3, Number:5, 2019 yayınlanmıştır.
Yayınlanma aşamasında olan, İş Hayatında Duygular isimli hakemli kitapta “İş ve Aile Kimlikleri Arasındaki İkilem ve Denge” isimli bölümün yazarıdır.
Projeler kapsamında üniversite öğrencilerine gönüllü olarak koçluk desteği vermektedir.
Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin hazırladığı “İş Dünyası Şeffaflık Sistemi Türkiye Analizi – Mart’2017” çalışmasına Danışma Kurulu üyesi olarak destek vermiştir.
2003 yılından itibaren kesintisiz olarak Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Etik Kurulu’nda görev alan Akşit, üç dönem (2008-2014) Kurulun Başkanlığını yürütmüştür.
Türkiye Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyesidir.
Uluslararası Organizasyonel Gelişim Derneği (IODA) Türkiye kurucu üyesidir.
KOBİ-YAŞAM Dergisi’nde “Liderlik ve İnsan Kaynakları” köşesinin yazarıdır.
2015 yılından itibaren, Bahçeşehir Üniversitesi EDUCORP Kurumsal Eğitim ve Gelişim Ödülleri Ödül Yürütme Kurulu Üyesi ve EDUCORP Ödül Değerlendirme Kurulu Eş Başkanlığını yürütmektedir.
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitiren Habibe Akşit, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme İktisadı Enstitüsü İşletme Yöneticiliği Programı’nı tamamladı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Organizasyon ve İşletme Politikası Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans, aynı bölümde Doktora derecesini aldı.
En büyük zenginliğini kendisini destekleyen ailesi olarak tanımlayan Akşit, evli ve iki çocuk annesidir.
Dr. Metin Arslan
30 yılı aşan çalışma hayatının 27 yılında Şişecam Topluluğu Eğitim Müdürlüğü’nde çalışarak, çok sayıda kurum içi eğitim programının geliştirilmesi ve uygulanmasında görev almıştır. 2010-2015 yılları arasında ise Şişecam Topluluğunun eğitim/gelişim süreçlerinin yönetiminden sorumlu olmuştur. Liderlikte Grid Programları ve Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı eğitimlerinin şirket içi lisanslı eğitimciliğinin yanı sıra liderlik, yöneticilik, kişisel gelişim, proje yönetimi, süreç yönetimi ve TQM kapsamındaki çok sayıda konuda eğitimler hazırlamış ve sunmuştur. Bu dönemde mavi yakadan üst düzey yöneticilere kadar geniş bir yelpazede on binlerce kişiye, binlerce eğitim vermiştir. Eğitim süreci ve insan kaynakları sistemlerinin entegrasyonu konusunda birçok projede görev almış ve bazı projeleri de yönetmiştir. Ayrıca; zirve, sempozyum ve etkinliklerde konuşmalar, sunumlar yapmıştır.
KalDer üyesidir ve 2000-2006 yılları arasında dernek eğitim komitesinde gönüllü olarak destek vermiştir. EFQM Mükemmellik Modeli- Büyük Ölçekli Kuruluşlar Kategorisinde Baş Değerlendiricilik ve Değerlendiricilik yapmaktadır.
EDUCORP Awards Kurumsal Eğitim ve Gelişim Ödülleri sürecinde Ödül Yürütme Kurulu ve Ödül Değerlendirme Kurulu Eşbaşkanı, kıdemli danışman ve eğitimci Dr. Metin Arslan, lise ve lisans eğitimini İzmir’de; yüksek lisans ve doktora programlarını ise İstanbul’da (İstanbul Üniversitesi, İşletme, Yönetim ve Organizasyon Doktora Programı) tamamladı.
Grupas Gelişim- Yalın Akademi Ltd. Şti’nin Kasım 2015 – Nisan 2017 tarihleri arasında Genel Müdürlüğünü yapmıştır. Halen Grupas’ta Kıdemli Danışmanıdır ve serbest eğitimci olarak da görev yapmaktadır.
Özer Erman
İnşaat Sektörü ile Ankara’da başlayan ve Suudi Arabistan’da devam eden kariyeri, daha sonra turizm, sigortacılık, tütün, çimento/hazırbeton ve son olarak da tekrar inşaat sektöründe devam etti.
İstanbul Hilton’dan başlayarak görev yaptığı tüm kuruluşlarda dünya standartlarında işe alma, ücret ve yan menfaatler, eğitim, performans ve kariyer yönetimi yanında endüstriyel ilişkileri de kapsayan tüm “Kurumsal İnsan Kaynakları” sistem ve süreçlerinin tasarlanması, uyarlanması, tanıtılması, eğitimlerinin hazırlanıp verilmesi ve yürütülmesi konularında zengin deneyimler edindi.
2000 yılı ilk çeyreğinden itibaren de Genel Müdür Yardımcısı, Başkan Yardımcısı, Direktör unvanlarıyla İcra Kurulu üyesi olarak görev yaptığı şirketlerin İK stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanmasına doğrudan katkı sağladı.
ODTU İşletme Fakültesini bitiren Erman İngilizce ve İtalyanca biliyor.
Çiğdem Orhan
İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nü bitiren Çiğdem Orhan, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, Personel Yönetimi Yüksek Lisans programına katıldı. İş hayatına 1991 yılında Profilo Telra’da başladı. Profilo Telra’da, özellikle Kariyer Planlama, Organizasyon Yapısı ve İnsan Kaynakları İstatistikleri projelerinde görev yaptı.
1994 yılında Parizien ve Müjde Çoraplarının üreticisi Altın İplik ve Çorap Sanayi şirketine geçti. 26 yıl aynı firmanın çeşitli kademelerinde çalışmış olup, 20 yıldır da İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Grup içinde personel yönetiminden, insan kaynakları yönetimine geçişte, tüm insan kaynakları süreçlerinin yeniden yapılanmasında yer almıştır.
Serbest danışmanlık kapsamında bireysel ve kurumsal Bordro Yönetimi eğitimleri vermektedir. Üniversite, sanayi işbirliği çerçevesinde, çeşitli üniversitelerde insan kaynakları yönetimi ve sektör projelerine destek vermektedir.
Işık Üniversitesinde ve Namık Kemal Üniversitesinde eğitmenlik yapmıştır. Trakya Kalkınma ajansının Sanayi-Üniversite işbirliğini sağlamak için organize ettiği ‘İrtibat Gönüllüsü’ koçluk programına katılmıştır. Erickson Fundamental ve Optimum Denge Modeli (ODM) sertifika programlarını tamamlamıştır. İş ve Sigorta Kanunları ile ilgili çeşitli kurs ve seminerlere katılmıştır. Ayrıca Kalite, Çevre ve Sosyal Sorumluluk, Etik konularında şirket uygulamalarında aktif rol almaktadır.
Türkiye İnsan Yönetimi Derneği PERYÖN’ün Trakya Şubesinin kuruluşunda ve yönetiminde yer almıştır.
Ömer L. Cunbul
ÖĞRENİM
Uçak Mühendisi, İstanbul Teknik Üniversitesi (1976 – 1981)
Isı Proses, Master Programı, Yıldız Teknik Üniversitesi (1981 – 1983)
İŞ DENEYİMİ
Altın İplik ve Çorap Sanayi A.Ş., Tekstil, Kalite Güvence ve Uyumluluk Müdürü – İst. (2016 – )
Elan Bilişim, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) Sistemleri, Genel Müdür –İst. (2011 – 2015)
İstanbul Çorap Grubu, Tekstil, Kalite Müdürü – İst. (1993 – 2011)
Mimaysan, Otomobil Yan Sanayi, Kalite Müdürü – İst. (1992 – 1993)
Elginkan Holding (ECA Grubu), Bimel Araştırma ve Geliştirme Şirketi, Kalite Şefi – İst. (1987 – 1992)
Elektrofer, Çelik Döküm, Mühendis – İst. (1984 – 1986)
EİBM, Eskişehir Uçak Fabrikası, Kalite Bölümü Mühendisi, Eskişehir (1983 – 1984) – Askerlik hizmeti
YÖNETİCİLİK VE DANIŞMANLIK KONULARI
Kalite ve Organizasyon
Yönetimi Sistemleri
Veri Analizi
Süreç Yönetimi ve Geliştirilmesi
Doküman Yönetim Sistemleri
Kaynak Planlaması
Yukarıdaki konulara ilişkin olarak çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.
Av. Deniz Pekgenç
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesin 2004, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans 2008 yılında bitirdi.
Yüksek lisans tezini “İş Hukuku’nda İkale Sözleşmeleri” üzerine yazdı.
Yüksek lisans programı dahilinde “Rekabet Hukuku ve Fikri ve Sınai Haklar Hukuku Uzmanlık” alanını tamamladı.
2004 yılında “British Council Legal English” sertifikasını aldı.
2005 yılında Türk Patent Enstitüsü nezdinde “Marka Vekili” sıfatını kazandı.
Avukatlık stajını Deniz Ticaret Hukuku üzerine yaptı.
2005 Şubat’tan 2007 Şubat tarihine kadar olan dönemde sözleşme, ticaret hukuku, fikri ve sınai haklar hukuku, internet ve reklam hukuku, tüketici hakları hukuku ve iş hukuku alanlarında danışman avukat ve dava avukatı olarak görev yaptı.